fredag 18 november 2011

breaking dawn

Bloggningen har varit rätt så.. kass ett tag nu. Har varit väldigt trött och sliten ett tag nu med mycket i skolan och lite personliga problem och jag har inte ens mått dåligt av att jag inte bloggat så mycket. Vilket jag kan göra ibland. Menmen! Ikväll jag i varje fall och såg Breaking Dawn med mina tre bästa tjejer vilket verkligen behövdes. Och vet ni vad jag köpte sen på Ica? Harry Potter and the Deathly Hallows part 2! Gissa vem som kommer grina framför allt extramaterial senare? Moi. Hur som helst här kommer en, typ, filmrecension på Breaking Dawn part 1! Varnar för stora SPOILERS.


Jag har aldrig varit något vidare fan av boken Breaking Dawn. Hela grejen med att Jacob förvandlades till någon slags pedofil (jaja, jag vet att det är prägling, men uuh) och blev kär i Bellas vampyr/människobarn. Detta var nog en av de saker som fick mig att tappa kärleken jag hade till serien när jag först läste den. Stephanie hur kunde du göra så mot dina karaktärer? Tänk när ungen blir större och Jacob måste berätta historier om hur han var galen i hennes morsa osv osv. Haha, hjälp. Jaja, tillbaka till filmen!
Breaking Dawn fick mig faktiskt att skratta ett antal gånger vilket alltid är positivt, och jag tycker nog antingen denna eller Eclipse är den bästa filmen i serien än så länge. Sedan var det ju dock så (när Bella skulle föda till exempel) att jag bara brast ut i skratt, och jag fick säkert arga blickar från ett tiotals personer med tårar i ögonen. Men att jag skrattade kan ju också bero på att två och mina vänner hade händerna för munnen och nästan grät trots att de visste hur det skulle gå. Men ett problem som jag ofta haft med Twilight filmerna är faktiskt att jag tycker vissa scener som ska vara jätte allvarliga är väldigt skrattretande. Förlåt mig för denna synd.
Något jag uppskattade väldigt mycket var att man fick se mycket mer att varg flocken! Har alltid föredragit varg/varulvar framför vampyrer, och på köpet är det ju Sams flock inte så illa som ögongodis, haha. Och Seth! En av de få karaktärer jag gillar! Leah är faktiskt också helt okej. Varför kunde inte hon och Jacob blivit tillsammans så hade alla blivit lyckliga? Okej visst, det var någon regel med prägling ect ect. Men ändå. 
Ni som har sett filmen är det bara jag som tycker att Bella såg väldigt läskig ut som död? Hon såg helt allvarligt ut som någon ur en skräckfilm. Väldigt bra gjort. Något annat som var bra var bröllopet! Helt otroligt snyggt faktiskt! Så vill jag också gifta mig, ahah. Sedan har jag också alltid älskat Emmett. Bara så alla vet.
Dock har jag alltid haft problem med Kristen Stewarts skådespeleri. Eller så är det bara hennes karaktär jag inte gillar, jag vet inte ja. 
Men ja som sammanfattning var väll filmen helt okej. Första filmen tyckte jag sög rätt så totalt, men de har faktiskt blivit bättre enligt min mening. Trots att jag inte kan ta filmerna på allvar så är det väll sevärda antar jag. I alla fall får jag ju mig ett gott skratt. Och det förlänger ju livet. Eller hur?
Som avslutning på denna recension säger jag: TEAM SETH.


Om ni inte har något för er kan ni lyssna här. Det har inget med Breaking Dawn att göra men är en grymt bra låt. Vill hela tiden skrika med kören eller vad det är som kommer i refrängen. STAY! STAY!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar