Svar från frågestund del 1


1. Vad fick dig att börja bokblogga?
Det berodde nog väldigt mycket på att under vinter 2011 så växte min kärlek för böcker väldigt mycket, och jag började själv leta upp bloggar som skrev om just detta. Sedan höll jag på i ca ett halvår och läste andras bokbloggar men startade aldrig någon själv. Men under sommaren samma år så bestämde jag mig för att prova själv (samma kväll fick jag lite ångest för att jag var säker på att ingen skulle läsa min blogg, haha). Men det gick ju bra! Och jag kommer för alltid vara evigt tacksam mot mig själv för att jag bestämde mig för att prova! Tänk bara så många fina människor jag har kontakt med över internet varje dag, och också har träffat i verkligheten nu! (Tack också för att alla bokbloggare alltid är så välkomna mot nya bloggare! Ni är grymma!)

2. Vilken var den/de första bokbloggen/bloggarna du följde?
Malin från Bara En Sida Till och Sara från Underbart Bokberoende! Strax där efter vet jag också att jag börja följa Andréa från Andréa i Boklandet

3. Har du bloggat om något annat än böcker förut? 
Jag har haft en fotoblogg! När jag var 12/13 år så var mitt fotointresse det jag brann mest för. Tyvärr avtog det rätt så ordentligt för ett par år sedan. Men här har ni i alla fall några bilder jag tog från den tiden.


4. Snyggaste serien i bokhyllan?
Svår fråga. Då jag ställer mina böcker i höjdordning och jag oftast inte har samma format på mina böcker i serierna så blir det sällan att de står bredvid varandra, haha. Men en serie jag personligen tycker ser väldigt snygg ut i bokhyllor (även om jag bara har den sista) så är det The Hunger Games serien!

5. Har du Pottermore? Vad tycker du om Pottermore?
Jag har Pottermore och heter där Willowcentaur179! Lägg gärna till mig som vän! Jag tycker att det är en mysig sida, även om jag inte är inne där så ofta. För enligt mig finns det egentligen inte så mycket att göra där. Men det är alltid mysigt när det kommer ut nya kapitel, även om det alltid tar ett tag!

6. Favorit topp tre tv-serier?
Friends, Merlin, Avatar: The Last Airbender. 

7. Spelar du något instrument?
Gitarr ibland. Men annars nej. Jag spelade däremot tvärflöjt i ca 7 år, men slutade då jag började högstadiet. Min lärare sa att jag hade talang för att bli riktigt bra, men det hjälper ju inte om man tappar suget helt. Lite ledsamt är det dock när man försöker ta upp sin gamla flöjt och inser att man glömt praktiskt taget allting.

8. Fem helt KNÄPPA saker om dig själv!
1. Jag måste alltid tvätta händerna noggrant med tvål efter att jag har duschat. Galet jag vet! Men känner mig alltid jätte smutsig annars! Det måste vara någon slags tvångstanke, haha. 2. Jag är 17 år gammal och kan fortfarande inte göra kullerbyttor. 3. Jag och en vän har som hobby att gå över nedfallna träd som ligger över en älv/å/vad-man-nu-ska-kalla-det i en skog här i närheten. Vi har inte ramlat i ännu! Ha! 4. När jag var liten och spelade Pokémon Gul valde jag att inte döda Mewtwo (den onda "bossen") i slutet för att jag trodde att han bara var missförstådd och ensam. 5. Jag mår illa om jag inte sitter baklänges när jag åker tåg. Ha.

9. Skriver du på svenska?
Ja, det gör jag! Har skrivit kortare noveller på engelska bara för att min hjärna blir lite brainwashed av alla engelska böcker jag läser, och det blir ibland väldigt svår för mig att formulera mig på svenska då jag ska skriva. Ha.

10. Vilken genre skriver du i ungefär?
Min NaNo berättelse är en ... jag vet inte riktigt om man kan kalla det för en dystopi. Det är samma slags idé som de flesta dystopi böcker har ... men den utspelar sig varken i framtiden eller i vår värld. Det är komplicerat, haha.

11. Finns det någon bok du gett upp mitt i och aldrig avslutat?
Ja. Men jag tror faktiskt inte att det är så många. Däremot har jag många böcker jag påbörjat men inte läst klart och tänker att någon gång så kommer jag nog läsa dem. Men några böcker jag påbörjade för väldigt många år sedan och fortfarande inte läst ut är: Fallen Ängel, Ful, Släppa Taget och En Liten Kärlekssång. Det finns nog många fler, men det är de jag kommer på.

12. Vilken bok/vilka böcker tipsar du flest personer om?
The Hunger Games är nog den serie jag tipsat flest om. Just för att jag tror att det är böcker som tilltalar alla. Jag stoppade böckerna i händerna på några av mina vänner som annars aldrig läser och de älskade dem! En av de vännerna har jag också gett Vampire Academy, som hon också älskade, så även det är en serie jag brukar få många som annars inte läser att försöka läsa. Några andra böcker är: Harry Potter, Tomorrow, Percy Jackson, The Mortal Instruments och The Book Thief.

13. Vad är roligast respektive tråkigast med att bokblogga?
Det roligaste är helt klart att vara del av den här gemenskapen med massa bokbloggare! Att läsa andras bloggar och ha kontakt med människor som också läser böcker. Samt att folk läser min blogg är ju alltid roligt! Det tråkigaste ... jag vet faktiskt inte. Jag har än så länge inte varit med om att något är tråkigt tror jag, haha. 

14. Finns det särskilda saker i en bok som du uppmärksammar? (Exempelvis årtal, och upprepande av ord.)
Bra fråga. Och jag vet faktiskt inte om jag har något riktigt svar. Det är inget jag har tänkt på att jag gör i alla fall, men jag kanske gör det "undermedvetet".

15. Är du höger- eller vänsterhänt?
Höger!

16. Hur strukturerar du upp dina inlägg?
Jag har aldrig haft någon mall jag följer då jag skriver mina inlägg. Inte heller med recensioner. Däremot försöker jag alltid få med vissa saker i mina recensioner. Exempelvis vad jag tyckte om karaktärerna och hur vida jag är intresserad av att läsa nästa del i serien osv. Men tyvärr så har jag ingen riktig struktur över huvudtaget, haha. 

17. Vad faller du oftast för: karaktärs- eller handlingsdrivande böcker?
För att verkligen älska en bok måste jag också älska karaktärerna. Det bara är så. Däremot kan jag gilla en bok även om karaktärerna inte är särskilt bra och handlingen är det. Men jag måste nog säga karaktärsdrivna böcker. Fast helst skulle jag nog vilja ha en blandning av båda!

18. Vad är det absolut roligaste med att bokblogga?
Svarade på den här frågan lite längre upp (: Men kan återigen säga: alla fina bokbloggare man får chans att prata med!

19. Hur mycket lägger du i snitt ut på böcker på ett år?
Jag kom precis fram till att jag köp ca 70 böcker än så länge i år. Och om vi säger att varje bok kostar ca 80 kronor så blir det ... 5600. Hehe. Oj då. 

20. Finns det något särskilt som du inte tål i böcker? (Exempelvis dialoger med tanke/talstreck.)
Det finns en sak jag egentligen inte tål, och det är när de fifflar för mycket med texten i boken. T.ex. i The Dark Divine så är texten tjock och i Legend så är vartannat kapitel skriven i brun text. Jag tycker det blir jobbigt för ögonen. 

21. Hur ser din handstil ut?
Gör så att jag tar med den här frågan i nästa del så kan jag visa då!

22. Vilka är dina fem favoritfilmer?
Jag har egentligen aldrig varit någon stor film fantast ... men ingen kan väll säga nej till riktigt bra filmer? Mina tre favoriter är Nyckeln Till Frihet, Gladiator och Titanic. Sedan blir det svårare. Men två till jag älskar är O Brother Where Art Though och Holes. Men jag vet med säkerhet nu att jag glömt några jag älskar mer.

23. Nämn fem fiktiva karaktärer du älskar.
1. Harry Potter för att han är den mest osjälviska karaktär jag känner och för att han gick med på att offra sig själv. 2. Percy Jackson för att han likt Harry är totalt osjälvisk och alltid finns där för sina vänner. Genom de första böckerna är han på något sett alltid the underdog, men det stoppar honom liksom inte. 3. Neville Longbottom för att han visade att alla är kapabla till storhet. 4. Rose Hathaway för att hon visar hur badass vi kvinnor kan vara och för att hon är allmänt grym. 5. Kat Bishop för att hon är briljant och helt otrolig och jag helt enkelt älskar henne. 

24. Vilket är ditt favoritcitat?
"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?" - J.K. Rowling

25. Vart skulle du vilja åka? 
Överallt. Jag skulle vilja se hela världen även om jag vet att det är omöjligt. Sedan skulle jag även göra vad som helst för att få besöka Hogwarts, Camp Half-Blood och Narnia. Någon gång kanske. 

 1. Tack för alla fina frågor jag fått! Del 2 kommer snart! Det går fortfarande att ställa mig frågor i några dagar framöver. 

Kommentarer

 1. Kul att få veta mer om dig! :D Och Vänner är nog min absoluta favoritserie med!!
  SV: Jag har åh så höga förhoppningar på Scarlet! Ser mycket fram emot att få läsa :D

  SvaraRadera
 2. Sjukt kul med frågestund :D hoppas nästa del kommer snart? :)

  SvaraRadera
 3. Roliga frågor! :)
  Älskar också Nyckeln till frihet och Titanic btw.

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt att få läsa mer om dig! Jag håller med om Pottermore - vet själv inte riktigt varför jag inte dras in i det helt, för det är ju mysigt. Nåja. Och jag älskar Vänner, bästa humorn för en som jag. Sedan är Nyckeln till frihet en av mina bästa filmer, även om jag kanske inte vill se om den nu.

  Jag ser fram emot att se din handstil! (Jag har uppenbarligen något för sånt..)

  SvaraRadera
 5. Väldigt vackra bilder du la upp från när du hade en fotoblogg! Hade också ett stort intresse för foto förut, men det har tyvärr också avtagit lite. Är mer intresserad av att skriva nu än fota. Men det kanske kommer tillbaka någon dag, vem vet :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

A Clash of Kings - George R.R. Martin

Vad gör en bra karaktär?

A Game of Thrones - George R.R. Martin