Filmrecension: The Hobbit

Åh, okej, så vart ska jag börja? Kanske med att säga att jag älskar Sagan Om Ringen filmerna och såg fram emot den här filmen typ mer än jag någonsin sett fram emot en film? Ja, så får det bli. Så jag älskar alltså Sagan om Ringen. Älskar verkligen de filmerna. Djupt och innerligt. Så självklart såg jag fram otroligt mycket emot The Hobbit, trots att jag inte läst boken, även om jag lovat mig själv att göra det innan filmen (ops, haha). Och för att vara ärlig har jag nog alltid varit lite tveksam emot The Hobbit och jag vet verkligen inte varför. Jag tänkte att historien skulle vara lite lame. Men låt mig säga att den verkligen inte var det! Jag älskar den nu precis lika mycket som Sagan Om Ringen filmerna.

Bilbo Baggins. Den mest underbara hobbiten som någonsin existerat? Antagligen. Åh, vad jag älskade honom. Och Martin Freeman var ju underbar i rollen! Så så så bra. Något jag uppskattade mycket var all humor i filmen, vilket Sagan Om Ringen inte hade så mycket av, då filmerna var mycket mörkare. The Hobbit är verkligen en ljusare berättelse och det märks att den var skriven för barn.

Jag varnar er för att jag bara kommer att babbla på om hur jag älskade allting, men det får ni helt enkelt stå ut med. Men alla där ute måste väll hålla med om att dvärgarna var otroligt bra och älskvärda? Något annat jag älskade var hur de tog hand om Bilbo, för det var ju deras lilla hobbit, haha. Åååhh. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga för jag bara älskade alla så mycket. Och sedan när Frodo dök upp i början kände jag hur en tår rann nerför min kind. För det var innan allt det hemska hände och han såg så glad och oskyldig ut och jag vet inte någonting längre. Aaahhh.

Jag har inte läst boken (fast jag har börjat idag, yaay!!), så jag kan inte säga hur mycket filmen skiljde sig ifrån boken. Men något jag undrar lite över är hur de ska göra tre filmerna av den rätt så korta boken. Det är inte så att jag klagar (mer awesomeness ni vet), det är bara en stilla undran.

Just nu vill jag bara se om filmen om och om igen och inte göra något annat med mitt liv. Typ. Tänk när den kommer ut på DVD och jag kan gotta mig i massa extramaterial. Iiih!! Men nu kan jag i alla fall trösta mig med att jag inte läst boken ännu. Så ja, jag tror faktiskt jag ska lägga mig och läsa lite nu och släppa ut min inre fangirl lite ytterligare. (Också en sista notering: Gandalf var otrolig. Och jag avgudade scenerna med Gollum. Samt trollkarlen som hade ett spann mer harar. Och ja, typ allting.)

Betyg: 5/5


Kommentarer

 1. Tror inte du kommer bli lika exalterad över boken. Den är mer neutral i sitt berättande. Filmerna kommer fyllas ut en hel del med handling från vad Gandalf och Det Vita Rådet gör under tiden Bilbo och dvärgarna är på sitt äventyr, som man inte vet något om i boken.. Radagast är inte ens med i boken, han dyker bara upp i Ringen-trilogin, vars filmatisering han ironiskt nog inte fick vara med i!

  Men den är mer lättsam, eftersom ringen inte var det den utvecklades till i trilogin =)

  SvaraRadera
 2. Åh, jag gillade med filmen en massa! (Och blev tårögd så himla många gånger.)

  SvaraRadera
 3. Jag skulle ha sett denna igår med min syster, men hon blev sjuk :( Så himla tråkigt, men vi ska försöka snart igen ;D

  SvaraRadera
 4. Jag har läst boken och ska se den nu på torsdag :D längtar!

  SvaraRadera
 5. Sv: Åh ja det är hemskt för djuren. I värmen så ligger de instängda i små burar. Det är säkert lite bättre för reptiler.

  Jag såg inte hela The Hobbit men jag tyckte nästan den var lite tråkig... Eller så var det så konstigt efter att ha läst boken. De har lagt till en hel del! Men alltså Bilbo! Älskar Martin Freeman mer än något. Ahhh. Han var perfekt.
  (Stör mig på att det var bokstavligt talat EN kvinnlig karaktär. Och ca 50 000 manliga.)

  SvaraRadera
 6. Ah, måste se nu! Har läst boken som inte direkt var superkul men jag hoppas filmen är bättre :D Fattar dock inte hur de lyckas med tre delar...

  SvaraRadera
 7. Älskade den också! Himla rolig och mysig!:D

  SvaraRadera
 8. Om du letar efter extramaterial, gå till youtube och sök på "The hobbit under the production" så får du se alla Peter Jacksons (regissörens) vloggar. Eftersom alla tre Hobbit-filmerna spelats in samtidigt under 2011-2012 så avslöjar de i och för sig inte så jättemycket (inga spoilers direkt) men det är en massa gottgott haha, har suttit och tittat på dem sen innan Hobbit ens kom ut, mysigt att se en massa gamla skådespelare komma tillbaka och lära känna några av de nya!

  SvaraRadera
 9. Nu vill jag se filmen ännu mer :) Fast jag har inte läst boken, och jag vet faktiskt inte om jag kommer göra det.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

A Clash of Kings - George R.R. Martin

Vad gör en bra karaktär?

A Game of Thrones - George R.R. Martin