Prodigy - Marie Lu

Titel: Prodigy
Författare: Marie Lu
Antal sidor: 371
Serie: Legend #2
Utgivningsdatum: 29:e januari 2013

June and Day arrive in Vegas just as the unthinkable happens: the Elector Primo dies, and his son Anden takes his place. With the Republic edging closer to chaos, the two join a group of Patriot rebels eager to help Day rescue his brother and offer passage to the Colonies. They have only one request—June and Day must assassinate the new Elector.

It’s their chance to change the nation, to give voice to a people silenced for too long. 

But as June realizes this Elector is nothing like his father, she’s haunted by the choice ahead. What if Anden is a new beginning? What if revolution must be more than loss and vengeance, anger and blood—what if the Patriots are wrong?

In this highly-anticipated sequel, Lu delivers a breathtaking thriller with high stakes and cinematic action.


Det är över ett år sedan jag läste första boken i serien, Legend, och kommer för att vara ärlig inte ihåg så överdrivet mycket av den. Men lite kom tillbaka då jag började läsa Prodigy, om än långt ifrån allt. Jag var ofta förvirrad över vad som egentligen hade hänt, och vilka några av karaktärerna var, och vad som hänt dem. Så kanske att min läsupplevelse av boken hade blivit bättre om jag faktiskt läst om första boken innan jag började i denna. Men kanske hade det inte heller spelat så jätte stor roll.

Jag måste tyvärr säga att jag inte var Prodigys största fan. Mina förväntningar på boken var rätt så höga, men den lyckades tyvärr inte nå dem. Boken var i mina ögon bara så långtråkig och ointressant. Det slog mig efter ett tag att jag helt enkelt inte brydde mig; varken om karaktärerna eller händelseförloppet. Boken blev som ett litet sömnpiller, och jag önskade ofta att den skulle ta slut så att jag kunde börja läsa något annat.

Men med det här sagt så måste jag också säga att boken inte var dålig. Den var bara inte för mig. Och det slog mig också att om jag läste om Legend nu, så skulle jag antagligen inte tycka om den så mycket heller. Jag fick inget band till karaktärerna och kan inte känna gnistan som Day och June har. Jag känner helt enkelt ingen kemi mellan dem, och jag bryr mig inte heller om de olika karaktärerna som individer när allting kommer omkring. 

Det är svårt för mig att säga om Prodigy var bättre eller sämre än Legend, då jag som sagt inte kommer ihåg så jätte mycket av första boken. Men jag kan nog ändå tänka mig att folk som gillade första boken, även kan gilla denna, även om jag inte var dess största fan. 

Det kändes lite onödigt av författaren att slänga in två olika kärlekstrianglar. Under de scenerna så blev jag så frustrerad på både June och Day, samtidigt som jag inte kunde låta bli att himla lite med ögonen. Men mest blev jag arg och sur. På båda två.

Just nu känner jag ingen större lust att läsa sista boken i serien - Champion. Utan istället så tror jag att jag lämnar serien här. Kanske att jag googlar mig fram till hur sista boken slutar när den väl kommit ut, bara så att jag vet. För Prodigy slutade trots allt med en rätt så stor cliffhanger och jag tyckte minst sagt att den var överraskande. Så jag vill ändå gärna veta hur det går för en karaktär som jag inte kan nämna här!


Betyg: 2/5

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A Clash of Kings - George R.R. Martin

Vad gör en bra karaktär?

A Game of Thrones - George R.R. Martin