The Dream Thieves - Maggie Stiefvater

Titel: The Dream Thieves
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: The Raven Cycle #2
Sidor: 439
Utgivningsdatum: 1:a september 2013

Now that the ley lines around Cabeswater have been woken, nothing for Ronan, Gansey, Blue, and Adam will be the same. 

Ronan, for one, is falling more and more deeply into his dreams, and his dreams are intruding more and more into waking life. 

Meanwhile, some very sinister people are looking for some of the same pieces of the Cabeswater puzzle that Gansey is after...
Om det är något man bör vara beredd på när man startar de här böckerna så är det att de kan vara en aning förvirrande. I alla fall för min del. Men kanske är det en del av charmen? Efter The Raven Boys så kände jag mig minst sagt lite förvirrad över vad som egentligen stod på och hade i andra delen av serien förväntat mig att få lite svar. Istället känner jag mig nu ännu mer förvirrad, haha.

The Dream Thieves var en mycket bra uppföljare till The Raven Boys. Jag älskade att få återse Blue, Gansey, Ronan, Adam och Noah. Jag hade blivit förvarnad innan om att andra delen i serien mycket var Ronans bok, vilket jag personligen såg fram emot och jag blev inte besviken! Även om de andra karaktärerna hamnade lite i skymundan så var det intressant att få lära känna Ronan ännu bättre som karaktär. Självklart önskade jag att få ha sett ännu mer av speciellt Blue och Gansey, men jag uppskattade ändå att Ronan fick den plats hans karaktär behövde.

Boken har en väldigt mystisk atmosfär över sig som jag inte kan hjälp att älska. Men tyvärr är det något med Stiefvaters sätt att skriva som får mig att känna mig lite "frånvarande" ibland. Det är något som hindrar mig från att kunna leva mig in till hundraprocent i boken och ibland måste jag läsa om vissa stycken då jag inser att jag inte varit uppmärksam nog. För att verkligen förstå sig på boken tror jag att man måste lägga märke till små detaljer, vilket jag ibland på grund av språket hade lite svårt för. Men språket är bra, det är inte det som är problemet. Jag har bara lite svårt att ta in allt som står. Om det låter logiskt?

Men trots att jag har lite små problem med språket så hindrar det mig inte från att verkligen gilla serien. För historien och böckerna i sig känns nästan som att de andas magi. Under tiden jag läst både böckerna så har jag hela tiden velat dyka in i Henrietta igen och upptäcka fler att dess hemligheter, så där som bara bra böcker kan få en att känna. Så läsupplevelsen jag hade med The Dream Thives var trots dess förvirring väldigt magisk i sig.

Slutet i boken kom som en lite mindre chock. Man trodde att allt löst sig och var bra, men nej. Men det var ett bra slut som verkligen får mig att bli taggad på nästa del i serien som jag antar utkommer någon gång senare i år. För de här böckerna är väldigt bra och jag vill verkligen veta vad Stiefvater har planerat för de två återstående böckerna. Jag håller tummarna för att allt ska bli lite klarare för mig och att jag ska slippa vara lika förvirrad som jag är just nu!

Favoritcitat:
Adam's response was buried in the sound of the second-story door falling open. Noah slouched in. In a wounded tone, he said, "He threw me out the window!"
Ronan's voice sang out from behind his closed door: "You're already dead!” 


Spoilerdelar:
- Jag kan inte låta bli att tänka väldigt mycket på vad det är för tjänst de kommer att fråga Glendower om när de hittar honom. Eller kanske hittar de honom inte alls, men jag bara antar det, haha. Kanske kommer de be om att Blue visst får kyssa sin sanna kärlek? Så att hon och Gansey kan vara tillsammans? Haha, eller så är det bara jag som är en stor romantiker när jag tänker så här. 
- Kan det vara så att Ronan är kär i Adam? Det hintades ju väldigt mycket om att Ronan var gay, och likaså Kavinsky, uppfattade jag det som. Och sedan tyckte jag mig även se hintar om att Ronan tycker om Adam?

Betyg: 4/5

Kommentarer

 1. Kul att du gillade den, har precis fått hem den och nu ser jag ännu mer fram emot att få läsa den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli roligt att se vad du tycker om den! :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Håller helt med det där om språket och så! Men också om dina spoilertankar är också en hopplös romantiker ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att se att något håller med! Håller tummarna för att de är som jag "förutspår" haha :D

   Radera
 4. Hej!
  Eftersom det är Alla hjärtans dag idag så tänkte jag sprida lite kärlek (det är ju så dumt egentligen att jag bara gör det på just den här dagen, jag tänker ju ofta på hur mycket jag gillar er, men jag tänkte att jag kanske äntligen skulle göra slag i saken)

  Det har först och främst varit superkul att träffa dig de gånger vi har setts, och jag hoppas det blir fler gånger! När man väl träffas så är det så himla många man ska hinna prata emd att man knappt hinner prata med någon. Sedan tycker jag väldigt mycket om din blogg och själva designen på din blogg är typ hur vacker som helst,speciellt headern! :D Att du dessutom läser lite mer åt high-fantasyhållet är bra för mig eftersom jag då blir sugen på att läsa böcker som är utanför min comfort zone :)

  Så tack så himla mycket för din blogg och jag hoppas du har haft en toppendag!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vad gör en bra karaktär?

A Clash of Kings - George R.R. Martin

A Game of Thrones - George R.R. Martin