Steelheart - Brandon Sanderson

Titel: Steelheart
Författare: Brandon Sanderson
Serie: Reckoners #1
Sidor: 386
Utgivningsår: 2013

Ten years ago, Calamity came. It was a burst in the sky that gave ordinary men and women extraordinary powers. The awed public started calling them Epics. But Epics are no friend of man. With incredible gifts came the desire to rule. And to rule man you must crush his wills.

Nobody fights the Epics...nobody but the Reckoners. A shadowy group of ordinary humans, they spend their lives studying Epics, finding their weaknesses, and then assassinating them.

And David wants in. He wants Steelheart - the Epic who is said to be invincible. The Epic who killed David's father. For years, like the Reckoners, David's been studying, and planning - and he has something they need. Not an object, but an experience.

He's seen Steelheart bleed. And he wants revenge.


Steelheart hade verkligen så mycket potential att bli en fenomenal bok. Jag menar vem gillar inte en bra historia med superhjältar? Och att superhjältarna i det här fallet är de onda typerna tyckte jag minst sagt lät väldigt intressant. Så jag hade som ni kanske förstår väldigt höga förhoppningar på den här boken, särskilt med tanke på att jag älskar andra böcker av Sanderson, men jag måste tyvärr säga att jag blev väldigt besviken. Boken hade som sagt väldigt mycket potential till att bli hur bra som helst, men det hela föll väldigt platt i mina ögon.

Jag kunde aldrig känna spänningen i boken. Karaktärerna blev aldrig levande för mig. Jag var inte engagerad i historien överhuvudtaget. Tre av många problem jag hade med boken och rätt så viktiga punkter för att en bok ska bli bra i mina ögon. Inget blev riktigt bra helt enkelt. Inget var katastrofalt, men inget var riktigt bra, vilket är väldigt konstigt för mig med tanke på hur mycket jag gillar Mistborn. För mig kändes det nästan lite som att det var en helt annan Sanderson som skrivit den här boken.

Hur man får en historia om onda superhjältar att bli så tråkigt som jag tyckte att det blev, vet jag dock inte riktigt, haha. Men det hela kändes så … blekt. Det var inte dåligt utan det var tråkigt och färglöst och inte engagerande för fem öre. Nu vet jag visserligen att det finns väldigt många som verkligen älskar boken, så jag vet inte riktigt varför det inte funkade för mig. Många partier var helt okej, men om jag ska se över hela boken så var det tyvärr inget som verkligen fick mig på fall.

Betyg: 2/5

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad gör en bra karaktär?

A Clash of Kings - George R.R. Martin

A Game of Thrones - George R.R. Martin