Vad handlar böckerna om?

Jag fick en idé att visa min mamma fem olika bokomslag och så skulle hon sedan bara baserat på omslagen och titeln försöka tolka vad böckerna handlade om, utan att hon hade någon förkunskap om vad någon av böckerna egentligen handlar om. Jag försökte välja välkända böcker som många av er förhoppningsvis har läst!

The Fault in Our Stars
Mamma: The Fault in Our Stars handlar om någon som försöker tyda stjärnor genom horoskop. Det är en grupp människor, tre eller fyra stycken poolare, som är lite obsessed med horoskop och försöker följa horoskopen, men det blir inte som horoskopen säger. Hela boken är fylld med humor och tragedi, så som livet är, oavsett vad stjärnorna säger oss.


A Game of Thrones
Mamma: A Game of Thrones handlar om ett rike där flera stycken kämpar om makten, några är goda och några är onda. Draken är vapnet för den goda makten och de goda segrar! Men man kan ändå se att den goda makten under bokens gång är lidit vissa nederlag, för draken ser ut att sakna några tänder och hans näsborrar är vidgade så som de blir när man är rädd. Samma med hans öron som pekar bakåt, vilket också är ett tecken på att han är rädd. 


Divergent
Mamma: Divergent handlar om en stad där människor lever som vanliga människor. I denna stad finns det några människor som ser ut som vanliga människor, men de är egentligen robotar. De vanliga människorna i staden möter de förklädda robotarna och blir påverkade av dem på ett negativt sätt. Om man är stark nog att stå emot robotarna så blir man då en starkare och godare människa, annars förvandlas man till en mer negativ människa. Ens själ blir kidnappad och kan då manipuleras av robotarna. Ju fler som blir kidnappade desto mörkare blir staden, vilket man ser på himlen som redan är väldigt mörk.


The Final Empire
Mamma: The Final Empire handlar om en stad där det finns en ond makt, och där folket som bor i staden vill ha frihet mot den onda makten. Precis som många människor i dagens samhälle kämpar mot ledare som de inte håller med. Nedre delen på omslaget är lite svårtolkad. Det finns en god kraft i den blåa vågen. Det är den onda makten som sköljs bort i vågen eller så är det de förtryckta människorna som på något sätt får kraft av vågen.


City of Bones
Mamma: City of Bones handlar om New York. Det är en stad av människor och ben, som under bokens gång intas av odödliga människor. Att vara odödlig kan ju verka lockande, men efter ett tag så blir själen trött och man orkar inte längre. Därför behöver man the mortal instruments. De odödliga människorna som kommer till New York blir ett hot mot de dödliga människorna och mot livet i staden. Sedan så blir det en strid mellan de dödliga och odödliga, där de dödliga vinner. Staden av ben vinner över staden av stål, som tillhör de odödliga. Antingen det eller så är det något i stil med Fifty Shades of Grey.

Vad tycker ni? Jag skulle nog säga att hon prickade in The Final Empire bäst. Och skulle inte Divergent vara lite bättre om Veronica Roth slängt in några onda robotar också? Och tänk er om de goda faktiskt kunde vinna någon gång i A Game of Thrones? Har nu också bevis på att det är fler än jag som tycker City of Bones ser ut som en erotisk kärleksroman.

Hoppas ni tyckte om inlägget!

Kommentarer

 1. Hahaha .. alltså allt det där är jufaktiskt logiskt, efter omslaget x) tyckte jättemycket om inlägget, kanske ska resta själv ... :)

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig idé! Tycker din mamma var väldigt kreativ i sina tolkningar, tror inte jag lyckats lika bra om jag försökt haha :)

  SvaraRadera
 3. Haha vilket roligt inlägg! :) Underbara tolkningar! :)

  SvaraRadera
 4. Haha, vilken härlig fantasi din mamma har! Det här inlägget fick mig verkligen att le :)

  SvaraRadera
 5. Haha, vilket härligt inlägg det här var! :)

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken rolig idé! Jag tycker att din mamma hade väldigt bra och fantasifulla svar. Superroligt att läsa. :)

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig fantasi din mamma har :) Roligt inlägg :)

  SvaraRadera
 8. Hahaha, sjukt kul! :D City of Bones var ju bäst ;)

  SvaraRadera
 9. Vilken rolig ide och så kul att läsa din mammas svar.

  SvaraRadera
 10. Hahah, din mamma har ju en massa bra idéer hon kanske ska satsa på att bli författare? ;D

  SvaraRadera
 11. "Antingen det eller så är det något i stil med Fifty Shades of Grey." JAG DÖR, HIGH FIVE TILL DIN MAMMA!!!! xD

  SvaraRadera
 12. Hahahhahha alltså kan inte din mamma skriva några av de här böckerna för de låter ju asbra!! Alltså jättekul idé!!

  SvaraRadera
 13. Kul att ni tycker om inlägget :D Får göra ett till snart!

  SvaraRadera
 14. Men gud vilken kul ide för ett inlägg! och vilka roliga ideer till böcker/förslag på handlingar =)

  Cool mamma du har!

  SvaraRadera
 15. Sjukt kul idé! Och din mammas gissningar på handlingarna är bäst haha :D

  SvaraRadera
 16. Vilken kul idé och härlig summering av böckerna din mamma hade. Kanske ska testa min egen mamma någon gång ;)

  SvaraRadera
 17. Svar: Yaay, vad roligt att du vill vara med! Förhoppningvis kommmer det bli awesome! :D

  Förresten, såg nu att jag glömde att kommentera på det här inlägget när jag hade läst det, men det här var verkligen en jätterolig idé och jag log väldigt mycket mdan jag läste igenom det! :D Blev sugen på att testa med några av mina egna föräldrar

  SvaraRadera
 18. Alltså har varit för seg med att kommentera det här inlägget... men sjukt roligt! Älskar din mammas förklaringar till böckerna, speciellt Game of Thrones! :D

  SvaraRadera
 19. Jag tyckte din mammas tolkningar var riktigt bra!

  SvaraRadera
 20. Det här inlägget var verkligen så kul! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vad gör en bra karaktär?

A Clash of Kings - George R.R. Martin

A Game of Thrones - George R.R. Martin