BOKBLOGGARE FÖR BARN PÅ FLYKT


Jag vet inte hur ofta jag har suttit med magont när jag läst artikel efter artikel om hur människor lider i vår värld. All svält, allt krig, alla som dör allt för unga. En liten pojke som spolas upp på en strand i Turkiet, bara tre år gammal. En pappa utan barn som inte längre vill leva, men som hoppas att hans sons död ändå kan betyda något - att hans sons död kan få människor att vakna upp, att hjälpa till.

Jag känner sig så otroligt maktlös när jag läser sådana här saker. Jag vill hjälpa. Men hur? Vad kan jag göra? Jag som är nitton år och sitter här med min laptop i knät långt uppe i norr. Hur kan jag hjälpa alla människor som varje dag flyr för sina liv över Medelhavet? Alla som svälter över hela vår värld? Jag kan inte hjälpa alla. Men kanske kan jag hjälpa någon.

Idag startade jag insamlingen "Bokbloggare för Barn på flykt" via UNICEF. Insamlingen är till för att vi som community kan hjälpas åt att göra skillnad här i vår värld. Så kanske kan du sprida detta vidare på din blogg, eller skicka iväg en tweet på twitter, eller berätta för dina vänner. Varje krona är viktig, så imorgon ska jag gå ner på stan och lämna tillbaka jackan jag köpte för 700 kronor och istället sätta in dem på den här insamlingen. För även om vi inte kan vara där nere på plats så kan vi göra skillnad. Jag tror det. Jag hoppas det. Så låt oss göra skillnad och rädda liv alla bokbloggare! Varje donation till den här insamlingen skulle betyda otroligt mycket för mig, och framför allt till alla människor som idag flyr för sina liv. Det händer nu. Så låt oss hjälpa till.

Insamlingen hittar ni HÄR
Ni kan också sms:a "KÄMPA 3194" till 72900 för att skänka 50 kronor.

Kommentarer

 1. Så otroligt bra initiativ av dig! Skrev om det på min blogg också, hoppas att det kan bidra!

  SvaraRadera
 2. Så bra. Skickat ett bidrag och sprider vidare!

  SvaraRadera
 3. Så himla fint och bra initiativ. Man får stödja på alla sätt man kan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! <3 Ja, man får göra vad man kan!

   Radera
 4. Tack för att du fick mig att äntligen vakna upp och agera!

  SvaraRadera
 5. Jag har skänkt pengar och skrivit om det på min blogg! Jag är så himla imponerad över dig Lisa, så himla himla bra gjort <3

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Jag tycker att det är så himla fruktansvärt att andra människor behöver fly från sitt eget land för att rädda sitt liv. Tänk vad mycket den personen lämnar bakom sig. Jag har delat med det i min blogg! :)

  SvaraRadera
 7. Det är faktiskt vår plikt som medmänniskor att hjälpa dem.
  Jag har delat detta på min blogg :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

A Clash of Kings - George R.R. Martin

Vad gör en bra karaktär?

A Game of Thrones - George R.R. Martin