A Court of Mist and Fury - Sarah J. Maas

Titel: A Court of Mist and Fury
Författare: Sarah J. Maas
Sidor: 640
Utgivningsår: 2016

Feyre survived Amarantha's clutches to return to the Spring Court—but at a steep cost. Though she now has the powers of the High Fae, her heart remains human, and it can't forget the terrible deeds she performed to save Tamlin's people.

Nor has Feyre forgotten her bargain with Rhysand, High Lord of the feared Night Court. As Feyre navigates its dark web of politics, passion, and dazzling power, a greater evil looms—and she might be key to stopping it. But only if she can harness her harrowing gifts, heal her fractured soul, and decide how she wishes to shape her future—and the future of a world cleaved in two.


Jag tror fortfarande att jag är lite i chock över hur bra den här boken var. Efter första boken A Court of Thorns and Roses så var jag inte ens säker på om jag vill fortsätta med serien eller inte. Boken var bra, men inget jätte speciellt. Men sedan började recensioner trilla in som alla hyllade A Court of Mist and Fury, och jag kunde inte annat än att bli nyfiken. Så här i efterhand kan jag nog säga att jag inte varit så besatt av en bok på en väldigt lång tid.

Boken börjar lite långsamt, men blir bättre och bättre för varje sida. Då boken börjar är Feyre djupt deprimerad och känner starka skuldkänslor för vad hon gjorde i slutet av första boken. Hon är kvar i The Spring Court där ingen tycks höra hennes rop på hjälp. Ingen förutom Rhys, som hon är mentalt länkad med efter vad som hände Under the Mountain. Och så mycket mer än så behöver man inte veta!

Boken hade så mycket som den första boken saknade. Nya intressanta karaktärer, bättre världsuppbyggnad, karaktärsutveckling, spänning, scener som fick en att vilja ligga på golvet en timme och gråta av sorg. Och självklart sexual tension! Gaahhh!! Spänningen i boken höll på att döda mig långsamt. Jag har inte shippat två karaktärer så mycket på väldigt, väldigt länge.

Just nu håller jag på att längta ihjäl mig efter sista boken i trilogin. Men samtidigt vill jag inte att serien ska ta slut. Det känns som att det finns utrymme för så många fler böcker i världen Maas byggt upp. Så jag skulle verkligen inte ha något emot om hon bestämde sig för att återvända till den.

Favoritcitat:
“No one was my master— but I might be master of everything, if I wished. If I dared.” 

Spoilerdelar:
- Alltså jag gillade inte Tamlin särskilt mycket när jag läste första boken, men jag hade inte förväntat mig att jag skulle hata honom så mycket som jag gör nu. Eller att jag skulle älska Rhys så mycket! För honom hatade jag efter första boken, haha. Och nu är Feyre tillbaka hos Tamlin!!!!!! GAH. 
- Bara jag som grät när Feyres systrar förvandlades till feer? Så jobbigt att läsa. Men jag tror de kommer klara sig bra, haha. Så Elain och Lucien är alltså mates? Och kanske Nesta och Cassian ...?
- JAG SHIPPAR FEYRE OCH RHYS SÅ MYCKET. All deras tension höll på att döda mig genom boken. Jag älskar hur Rhys aldrig behandlar henne som något annat än hans jämnlike. 

Betyg: 5/5

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad gör en bra karaktär?

A Clash of Kings - George R.R. Martin

A Game of Thrones - George R.R. Martin