Ca va?

Hej! Hi! Bonjour!

Finns det fortfarande någon som kikar in på min blogg ibland? Kanske inte. Men det gör inte så mycket. Jag känner bara för att skriva av mig lite. Jag har faktiskt känt för att börja blogga igen i nästan ett år. Men det är lite svårt utan dator (rip min fina macbook air som min vän spillde öl på). Nu är jag hemma i några veckor och kan låna mina föräldrars dator, därav ett nytt blogginlägg.

Vad här hänt sedan jag skrev senast? Rätt så mycket. Det var trots allt ett och ett halvt år sedan. Jag har hunnit backpacka genom Asien och besökt Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja, Singapore, och Indonesien. Jag har jobbat en sommar hemma i Sverige. Sökt ett jobb i Schweiz. Fått jobbet i Schweiz. Flyttat till Schweiz. Besökt Singapore, Australien, och Vanuatu med jobbet. Jobbat och bott nere i Verbier, en liten skidort i alperna. Fått hjärtat krossat i tusen små bitar. Känt allt och inget. Ramlat nästan trehundra meter nerför ett berg, och på något mirakulöst sätt inte brutit ett enda ben i kroppen. Gråtit och blivit arg och känt mig värdelös över min sexistiska chef. På något sätt blivit både starkare och skörare efter det här året. Mer ångestfylld. Mer vuxen.

Nu har jag semester. Om en vecka ska jag bila ner tillbaka till Schweiz. En roadtrip med mamma genom Tyskland. Om tre månader flyttar jag från landet som varit mitt hem i ett år. Efter det väntar nya äventyr. Och jag är så redo. Samtidigt som jag är rädd att jag lämnar något otroligt bra bakom mig. En fantastisk lägenhet längst nere i en dal i alperna. Där äventyr väntar längs varje väg. Men så måste jag påminna mig själv att det är dags för något nytt. Jag kan inte stanna. Vill inte.

När jag skrivit klart det här inlägget funderar jag på att boka en flygbiljett till Sri Lanka. Eller ska jag kanske flyga direkt till Nya Zealand? Till han jag träffade för över ett år sedan på en pub crawl i Thailand? Som jag fortfarande inte kan sluta tänka på. Det känns som att jag måste se honom för att antingen veta om det är något, eller för att slutligen kunna släppa honom.

Mina tankar är all over the place. Jag tror jag ska avsluta här. Dela upp mina tankar och samla dem i flera, olika blogginlägg. Jag tänker att jag fortfarande vill skriva om böcker, men inte i samma utsträckning som förut. Fokuset kommer vara mitt liv och mina resor. En reseblogg? Kanske. Vi får se vart det här slutar. Kanske dröjer det ett år innan ni hör från mig igen. Kanske dröjer det en dag. Nu ska jag hur som helst sätta mig ute på balkongen och påbörja en ny bok. Kan man ha semester året om?

Verbier, Schweiz.

Kommentarer

  1. Tänkt ändå, vad mycket som kan hända på ett och ett halv år. Och vad nyfiken jag blev på vad du bestämmer dig för att göra med killen från Nya Zeeland!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vad gör en bra karaktär?

A Clash of Kings - George R.R. Martin

A Game of Thrones - George R.R. Martin