2000 mil

Det är något speciellt med campinglivet. Lugnet. Skratten. Folk som grillar utanför sina husbilar. Umgås. Nästan inga telefoner i sikte. Samma rutiner och samtidigt inga rutiner alls. Hur man går barfota för att borsta tänderna. Hur man brer ut sin filt utanför tältet för att läsa en bok. Hur det känns som man inte måste göra någonting alls. Vilket är det bästa som finns efter ett år av stress. Stress och känslan av att man måste vara konstant uppkopplad. Kunna koppla bort sig helt. Köra sin lilla blåa bil genom Europa, utan några speciella planer. Mil efter mil. Som terapi för själen att se de gröna träden flyta förbi i en massa utanför.

Mamma och jag bilade från Värmland, hela vägen ner till mitt hem i Schweiz. Jag föreslog det i vintras när jag mådde som mest dåligt, och mamma sa ja på en gång. Så när min semester var slut packade vi väskorna och hoppade in i bilen. Varje kväll slog vi upp vårt tvåmannatält på en ny plats. Pratade om allt och inget. Vandrade genom trolska skogar i Tyskland. Åt en alldeles för dyr måltid i Liechtenstein. Badade i alpsjöar i Schweiz. Åkte till Italien bara för att äta pizza. Drack vin. Skrattade. Körde vilse. Pratade drömmar.

Det var precis vad jag behövde. Koppla bort mig. Vara onåbar. Läsa böcker för första gången på länge. Visste ni att det är fantastiskt att läsa? Jag har precis upptäckt det igen.

Om en och en halv månad slutar jag mitt jobb här i Schweiz. Då kanske jag kan bli vanliga Lisa igen. Hon som inte är ångestfylld och stressad och orolig. Kanske kommer jag bli en ännu bättre Lisa. Någon som vet vart gränserna går för hur mycket skit man kan ta. Som är starkare och tuffare. Som står på sig. Jag hoppas det. Vill gärna vara henne. För min skull och alla fantastiska kvinnor där ute. Låt oss ta mindre skit okej? Aldrig mer ska en man kunna få mig att känna mig så liten och obetydlig. De kan försöka, men aldrig igen ska de lyckas.


På väg ned till min lägenhet i dalen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A Clash of Kings - George R.R. Martin

Vad gör en bra karaktär?

A Game of Thrones - George R.R. Martin