Enkelbiljett

Snart flyttar jag ut ur min lägenhet i Schweiz. Efter att ha bott där i drygt ett år. Det svåraste året i mitt liv tror jag. Men också det absolut mest lärorika. Det låter kanske lite klyschigt. Men så sant. Jag skulle inte vilja vara utan det. Jag har fått åka helikopter över Vanuatu, seglat i Sydney, åka skidor en säsong i Schweiz, simmat i alpsjöar, gått på strandbröllop, träffat fantastiska människor, besökt oändligt antal fik i Oslo (sitter på Baker Hansen i skrivande stund). Framför allt har jag gått själv och dansat på après, timme efter timme. Jag har lärt mig att det är okej att gå ut själv. Ibland kan man till och med hamna på en svensexa och bli den nionde medlemmen. Tack för min superhjältemantel! Jag kommer spara den cirka förevigt.

Sidnotis. Jag tror att det viktigaste jag lärt mig i år är att man inte kan komma till ro innan man förlåter. Jag hade en vän här som verkligen gjorde mig otroligt illa. Så mycket att jag var konstant arg och ledsen om vartannat i nästan ett halvår. Tills jag tillslut bestämde mig för att förlåta, lämna det bakom mig. Försöka förstå varför han gjorde som han gjorde. Och kanske att jag inte var helt perfekt i det hela heller. Förståelse. Förlåtelse. Och så kunde jag slutligen släppa det. (Vilket gör livet väldigt mycket enklare när man bor med personen i fråga).

Jag har bokat en flygbiljett ut ur Europa. En enkelbiljett till Melbourne. Tre flyg. Trettio timmar. Helt själv. Sen har jag inga planer. Efter femtonde oktober ligger livet öppet. Lite läskigt. Men jag gillar att göra sådant som skrämmer mig. Saker brukar lösa sig. Kanske stannar jag i Australien i en månad eller ett år. Kanske flyger jag vidare till Nya Zealand. Kanske hamnar jag någon helt annanstans. Livet är ett imperfekt äventyr och världen är stor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

A Clash of Kings - George R.R. Martin

Vad gör en bra karaktär?

A Game of Thrones - George R.R. Martin